Audi Financial Services

Onderhoud en banden

Voor optimaal rijcomfort

Optimaal rijcomfort

Optimaal rijcomfort: daar bent u elke dag van verzekerd indien uw leaseauto altijd de benodigde professionele aandacht krijgt. Audi Financial Services maakt het u het hele jaar door makkelijk. 

Afspraak maken

Maak voor reparaties en onderhoud (zowel periodiek als ongepland) aan uw leaseauto altijd een afspraak bij een officieel erkende autodealer van Audi.

 

Onderhoudsinstructies

Alle reparaties en onderhoudswerkzaamheden aan uw leaseauto dienen uitgevoerd te worden volgens het meegeleverde instructie- en onderhoudsboekje van de leverancier.
 

Facturatie & declaratie

Meld aan de autodealer dat u een Audi Financial Services leaseauto rijdt; de factuur voor uitgevoerde werkzaamheden wordt dan naar ons opgestuurd.
Heeft u zelf kosten moeten maken voor reparaties of onderhoud? Declareer eenvoudig bij Audi Financial Services het door uw voorgeschoten bedrag via ons formulier Onderhoudsdeclaratie.

 

Vervangend vervoer

Zakelijke lease
Voor uw bedrijf is vervoer noodzakelijk. Dus wanneer een leaseauto vanwege schadeherstel, reparatie of calamiteit niet gebruikt kan worden, heeft uw medewerker een vervangende auto nodig. Wij bieden u altijd een passende en snelle oplossing voor vervangend vervoer. Via het autoverhuurbedrijf krijgt uw medewerker een representatieve vervangende auto. 

Private lease
Voor private leasecontracten die zijn afgesloten per 1 februari 2016, geldt standaard een 24-uursregeling. Is het onderhoud of de reparatie binnen 24 uur voltooid en kiest u toch voor vervangend vervoer? Dit is dan voor uw eigen rekening. Duurt het onderhoud of de reparatie langer dan 24 uur? Uw vervangend vervoer wordt dan betaald door ons. Het is wel belangrijk om te onthouden dat u enkel recht heeft op vervangend vervoer zolang uw private leaseauto niet beschikbaar is omdat de dealer nog niet klaar is met de reparatie of het onderhoud.

Heeft u vóór 1 februari 2016 een private leasecontract getekend, dan kunt u in uw contract terugvinden of u recht heeft op vervangend vervoer bij onderhoud.  

Contract

De kosten van een tijdelijke auto zijn afhankelijk van de voorwaarden in het leasecontract. Mochten de kosten niet inbegrepen zijn, dan brengen wij dat achteraf in rekening.

Sleutel kapot

Is uw autosleutel kapot (of vermist) dan kan uw Audi dealer u weer op weg helpen. De kosten verbonden aan een reparatie of vervanging zijn voor uw eigen rekening. Deze kosten verschillen per automodel en/of uitvoering. Uw Audi dealer kan hier meer over vertellen.

 

De juiste autobanden dragen bij aan uw veiligheid, rijcomfort én besparing op brandstof.

Hoe zit het met zomer- en winterbanden en wanneer zijn winterbanden verplicht in het buitenland? Wij hebben de belangrijkste zaken vanuit de Europese wetgeving omtrent winterbanden voor u op een rijtje gezet. Hieronder leest u meer informatie omtrent winter- en zomerbanden.

Heeft u bij het afsluiten van uw contract winterbanden aangevinkt? Dan laten wij u weten wanneer uw banden klaar staan voor een wissel.

1. Neem bij een melding contact op met uw Audi dealer.

2. De Audi dealer maakt een afspraak met u.

3. Breng uw auto op de afgesproken datum naar de Audi dealer.

4. De Audi dealer informeert u wanneer uw auto weer klaar is.

Zomerbanden

Bij een temperatuur boven de 7°C zijn zomerbanden het meest efficiënt. Zomerbanden kunt u laten vervangen als het profiel minder bedraagt dan 2 mm.
 

Winterbanden

Vanaf 7°C en kouder presteren winterbanden aantoonbaar beter dan zomerbanden. Is ons speciale Winterbanden-programma specifiek opgenomen in uw leasecontract en wilt u winterbanden op uw auto? Neem dan contact op met uw wagenparkbeheerder, óf maak zelf een afspraak voor het monteren of wisselen van uw winterbanden.
Tijdens de bandenwisselperiode is het erg druk bij de merkdealers en Euromaster. We raden u aan om op tijd een afspraak te maken en ook om op tijd aanwezig te zijn bij uw afspraak. Indien u te laat komt kan het voorkomen dat u een nieuwe afspraak moet maken, dit in verband met de strakke planning in de werkplaatsen.
 

Eerste aanschaf winterbanden

Als in uw contract winterbanden zijn opgenomen, dan kunt u de winterbanden laten monteren bij de Audi dealer.
 

Kapotte of lekke band
Doorbelasting i.v.m. niet reparabele band

Uit ervaring weten we dat het rijden met een te lage of te hoge bandenspanning vaak leidt tot vroegtijdige vervanging van de banden. Voortijdige vervanging van de banden is niet gedekt en we gaan altijd uit van normale bandslijtage. Een kapot gereden band wordt gezien als een niet verhaalbare schade. Een niet verhaalbare schade lijdt veelal tot een doorbelasting van het eigen risico. Het niet versleten deel van de kapot gereden band (restprofiel) wordt als eigen risico aan u of in geval van zakelijke lease aan de werkgever doorbelast. In het leasecontract zijn voortijdige vervangingen van banden niet gedekt. Heeft u hier vragen over, neem dan gerust contact op met onze BerijdersDesk: (033) 454 95 55.

Rekenvoorbeeld van restprofiel bij zakelijke lease

U krijgt een lekke band bij uw zakelijke leaseauto die niet meer veilig te repareren is. Het restprofiel van de band is 5,25 mm en de kosten voor een nieuwe band bedragen €150. 
Een nieuwe band heeft 8 mm profieldikte en is versleten bij 2,5 mm. De lekke band is dus voor 50% versleten. Er wordt nu 50% x €150 = €75 aan u doorbelast.
 
Heeft u nog vragen rondom autobanden of wenst u meer informatie? Neem dan gerust contact op met onze BerijdersDesk via (033) 454 95 55

Terug naar homepage Audi Financial Services

Klantenservice Audi Financial Services

Zoek een Audi dealer

Bezoek Audi.nl