Eén van de voordelen van private leasen is dat u bij ons altijd als eerste het recht heeft op het kopen van uw private leaseauto aan het einde van het leasecontract.

Voor veel leaserijders is het interessant om na afloop van het leasecontract de leaseauto tegen een zeer aantrekkelijke prijs over te nemen. U kent immers als geen ander uw Audi en u weet dat hiermee zorgvuldig is omgegaan en dat het onderhoud altijd op tijd is uitgevoerd. Een betrouwbare aankoop en tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Tenaamstelling, verzekeren, wegenbelasting en onderhoud

Omdat u een private leasecontract hebt, staat de auto al op uw naam. U hoeft deze dus niet over te schrijven, want er vindt geen wijziging plaats in de tenaamstelling. brandstof, boetes en het wassen van de auto betaalde u tijdens de looptijd van uw private leasecontract al zelf en dit zal niet veranderen.

De volgende zaken moet je wel zelf regelen:

  • Met ingang van de overnamedatum moet u uw Audi zelf verzekeren. Had u voor uw private leasecontract al schadevrije jaren opgebouwd? Deze zijn geldig tot 3 jaar na het beëindigen van uw oude autoverzekering.
  • Rekeningen voor de houderschaps- of wegenbelasting komen voortaan automatisch bij u terecht. U betaalt deze vanaf dan dus zelf.
  • Het regelen van reparaties, onderhoud, APK en pechhulp doet u voortaan zelf. Hiervoor kunt u gewoon terecht bij uw huidige Audi dealer.
  • Wanneer u winterbanden hebt en deze wilt overnemen, dan is de prijs hiervan opgenomen in het door uw ondertekende overnamevoorstel. Met de getekende overnamebrief kunt u langs bij uw dealer om het paar banden (winter of zomer) dat op dat moment gestald staat, op te halen. Rijdt u op dit moment op winterbanden maar wilt u deze niet overnemen? Maak dan voor de overnamedatum een afspraak met uw dealer om de winterbanden om te wisselen voor uw zomerbanden.

De definitieve overname

U wordt na het moment van de overname nog per post geïnformeerd over de definitieve overname. Hierbij ontvangt u ook de tenaamstellingscodes en/of het eventuele overschrijvingsbewijs van uw Audi.

Wilt u meer weten over wat er gebeurt aan het einde van uw Audi Private Leasecontract? Lees dan verder over jouw verschillende opties, wat er gebeurt bij het eventueel inleveren van de auto en hoe de eindfacturatie werkt.

Terug naar homepage Audi Financial Services
Klantenservice Audi Financial Services
Zoek een Audi dealer
Bezoek Audi.nl