Eén van de voordelen van private leasen is dat u bij ons altijd als eerste het recht hebt op het kopen van uw private leaseauto.
 
Voor veel leaserijders is het interessant om na afloop van het leasecontract de leaseauto over te nemen. U kent immers als geen ander uw Audi en u weet dat hiermee zorgvuldig is omgegaan en dat het onderhoud altijd op tijd is uitgevoerd. Een betrouwbare aankoop en tegen een marktconforme prijs.

 

Overnamevoorstel

Wanneer u uw auto wilt overnemen dan kunt u een overnamevoorstel bij ons aanvragen via ons overnameformulier. In dit voorstel ziet u hoeveel u moet betalen om uw private leaseauto over te nemen. Het overnamevoorstel ontvangt u binnen 5 werkdagen per e-mail en dit voorstel is twee weken geldig.  

Wilt u uw auto aan het einde van het contract overnemen? Dit kan op zijn vroegst 6 maanden voor het einde van uw contract. U kunt uw auto ook eerder overnemen dan uw contract afloopt, de gewenste datum mag dan maximaal 6 maanden in de toekomst liggen. Op dat moment betaalt u ook extra afkoopkosten. Deze kosten ziet u in het overnamevoorstel staan. Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn? Neem dan contact op met onze klantenservice via het overnameformulier in.

 

Tenaamstelling, verzekeren, wegenbelasting en onderhoud.

Omdat u een private leasecontract heeft, staat de auto al op uw naam. U hoeft deze dus niet over te schrijven, want er vindt geen wijziging plaats in de tenaamstelling. Brandstof, boetes en het wassen van de auto betaalde u tijdens de looptijd van uw private leasecontract al zelf en dit zal niet veranderen.

De volgende zaken moet u wel zelf regelen:

  • Met ingang van de overnamedatum moet u uw Audi zelf verzekeren. U kunt een schadevrijverklaring via ons aanvraagformulier aanvragen. Uw nieuwe verzekeraar zal vragen om de meldcode van uw auto. Dit zijn de laatste 4 cijfers van het chassisnummer. Dit nummer vindt u vaak op de voorruit. Vraag aanvraagformulier direct uw nieuwe Audi verzekering aan.
  • Rekeningen voor de wegenbelasting komen voortaan automatisch bij u terecht. U betaalt deze vanaf dan dus zelf.
  • Het regelen van reparaties, onderhoud, APK en pechhulp doet u voortaan zelf. Hiervoor kunt u gewoon terecht bij uw huidige Audi dealer.
  • Wanneer u winterbanden heeft en deze wilt overnemen, dan is de prijs hiervan opgenomen in het door uw ondertekende overnamevoorstel. Met de getekende overnamebrief kunt u binnen twee weken na de overnamedatum langs bij uw dealer om het paar banden (winter of zomer) dat op dat moment gestald staat, op te halen. Rijdt u op dit moment op winterbanden maar wilt u deze niet overnemen? Maak dan voor de overnamedatum een afspraak met uw dealer om de winterbanden om te wisselen voor uw zomerbanden.

De definitieve overname

U ontvangt een e-mail met alle informatie over de definitieve overname zodra wij de betaling hebben ontvangen en de overnamedatum is gepasseerd. In deze e-mail staan de tenaamstellingscodes en/of het eventuele overschrijvingsbewijs van uw Audi.  

Wilt u meer weten over wat er gebeurt aan het einde van uw Audi Private Leasecontract? Lees dan verder over uw verschillende opties, wat er gebeurt bij het eventueel inleveren van de auto en hoe de eindfacturatie werkt.

 

Vraag overnamevoorstel aan

 

 

Terug naar homepage Audi Financial Services
Klantenservice Audi Financial Services
Zoek een Audi dealer
Bezoek Audi.nl