Audi eindelease contract
Leaseauto inleveren
aan het einde van je private leasecontract
Maak een afspraak
Maak minimaal 14 dagen voor het einde van uw contract een afspraak voor de inspectie van uw leaseauto.
Wees goed voorbereid
Er zijn een aantal dingen waar u op moet letten bij het inleveren van uw lease auto. Meer richtlijnen over het inleveren van uw leaseauto vindt u in het inleverprotocol.
Audi Financial Services
Hulp nodig?
Heeft u vragen over het inleveren van uw leaseauto? Of heeft u ergens hulp bij nodig? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen u graag verder.

Einde van uw private leasecontract 

Aan het einde van uw private leasecontract levert u uw auto weer bij ons in. Rijdt u liever verder in uw vertrouwde auto door hem over te kopen? Ook dat is mogelijk, lees er hier meer over.

 

Inspectie op gebruikssporen en schade

Macadam stelt de feitelijke situatie van jouw Audi vast. Naar aanleiding van de inspectie tekenen u en Macadam een rapport met daarin alle genoemde schades en gebruikssporen die uw auto heeft, mocht dat zo zijn. Audi Financial Services zal aan de hand van dit rapport kijken of het om geaccepteerde of niet geaccepteerde schades gaat. Er zijn een aantal duidelijke richtlijnen vastgesteld waar u aan kan zien hoe deze schades worden gemeten. Bekijk hier de richtlijnen

 

Aanwezigheid bij de inspectie is verplicht

Om onduidelijkheden over de staat van uw Audi private leaseauto te voorkomen is het verstandig zelf aanwezig te zijn bij de inspectie. Wanneer het contract ook getekend is door een medecontractant kan deze persoon ook aanwezig zijn, mocht u onverhoopt niet kunnen. 

 

Audi Private Lease auto inleveren: wees goed voorbereid

Hier wordt precies uitgelegd hoe u gemakkelijk uw Audi inleveren kan wanneer uw private lease contract afloopt. Checklist:

  1. Plan een afspraak in met Macadam voor inspectie.
  2. Zorg dat uw Audi schoon en opgeruimd is.
  3. Pak uw kentekenkaart, onderhoudsboekje, APK rapport en instructieboekje erbij.
  4. Zorg ervoor dat alle opties en accessoires aanwezig zijn in uw Audi.
  5. Zorg dat alle sleutels, eventuele afstandsbedieningen en reservesleutels aanwezig zijn.
  6. Zorg dat losse navigatiesystemen, schermen etc aanwezig zijn.
  7. Zorg dat de gevarendriehoek, lampenset en eventuele veiligheidshesjes aanwezig zijn.
  8. Zorg ervoor dat hoedenplank, trekhaak, reservewiel en bandenreparatieset aanwezig zijn.

Inleveren op winterbanden of zomerbanden

Valt het inleveren van uw Audi in de periode oktober t/m maart, dan mag u uw private lease Audi inleveren op winterbanden. Valt het inleveren van uw Audi in de periode april tot en met september, dan mag u uw Audi inleveren op zomerbanden. Is uw Audi standaard voorzien van lichtmetalen velgen, dan dient u de auto ook met deze velgen in te leveren. 

Schoon

Om een goede inspectie te kunnen doen is het van belang dat de auto schoon en opgeruimd is. Een vervuilde auto kan niet goed worden geïnspecteerd en ingenomen.

 Accessoires

Bij het inleveren van de auto horen de in de leaseovereenkomst opgenomen accessoires aanwezig zijn. Privé-accessoires die niet in het leaseovereenkomst zijn opgenomen, mag u verwijderen, mits dit niet leidt tot waardevermindering van of schade aan de auto. Eventuele niet verwijderde accessoires worden eigendom van de leasemaatschappij. U ontvangt hiervoor geen vergoeding.

Terug naar homepage Audi Financial Services
Klantenservice Audi Financial Services
Zoek een Audi dealer
Bezoek Audi.nl