Wat u moet weten wanneer u met uw (private) leaseauto naar het buitenland rijdt

Pech en schade

Bij pech of schade in het buitenland kunt u contact opnemen met de BerijdersDesk via telefoonnummer +31 33 454 95 55. Buiten kantooruren wordt u doorgeschakeld naar de Alarmcentrale.

Bekeuringen

Krijgt u in het buitenland een bekeuring? Ook deze vallen helaas in Nederland bij je op de mat. Deze is voor uw eigen rekening. U bent zelf verantwoordelijk voor het op tijd betalen van de bekeuring.

Wetgeving Europa omtrent winterbanden

In Europa kent alleen Finland een algehele verplichting voor winterbanden. Toch kan in andere wintersportlanden het niet gebruiken van winterbanden wel juridische consequenties hebben. Daarom zetten we de belangrijkste zaken voor u op een rijtje.

Meer over de wetgeving winterbanden

Verzekering in het buitenland

Vanzelfsprekend is het geen probleem met uw (private) leaseauto naar het buitenland te gaan, zolang er gelet wordt op het "dekkingsgebied" van de verzekeraar. Kijk hiervoor op uw groene kaart. Op uw groene kaart staan alle landen waar de leaseauto verzekerd is.

Groene kaart voor caravan of aanhanger

Als uw (private) leaseauto via ons is verzekerd, is een aangekoppelde aanhanger of caravan meeverzekerd tegen Wettelijke Aansprakelijkheid (WA). Op uw groene kaart is dit aangegeven door middel van de codering F. Houd er wel rekening mee dat men in het buitenland aanvullende documenten kan verlangen. Voor dekking van beschadigingen aan aanhanger of caravan sluit u zelf een verzekering af.

Meer kilometers private lease

Houdt bij uw vakantieplannen wel rekening met de extra kilometers die een rit naar het buitenland kost. Als uw werkelijke kilometers uit de pas lopen met uw private leasecontract krijgt u misschien te maken met onverwachte kosten!

Machtiging voor het buitenland

Wilt u met uw leaseauto naar Marokko of Turkije reizen, dan bent u verplicht om een machtiging aan te vragen. In deze landen mogen alleen auto’s de grens over indien de berijder kan aantonen dat de auto zijn bezit is. Voor een leaseauto (die uiteraard niet uw eigen bezit is) kunt u daarom bij de grens gevraagd worden naar een machtiging. Voor het reizen naar een Oostblokland (balkan land) is het aan te raden een machtiging aan te vragen. Deze machtiging kunt u bij ons aanvragen.

Hulp in het buitenland

Bij pech of schade in het buitenland kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer +31 (0) 334549555. Buiten kantooruren wordt u doorgeschakeld naar de Alarmcentrale. Zij helpen u graag weer op weg.

Hulpverleningsvoorwaarden

Umweltplakette

Steden en regio’s in Duitsland mogen bepaalde gebieden tot verboden gebied verklaren voor voertuigen met een uitstoot van fijnstof die niet voldoet aan de vastgestelde norm van die betreffende zone. In deze zones dient uw auto te zijn voorzien van een umweltplakette. Meer informatie over de Umweltplakette treft u op de website van TÜV-Nord. Hier kunt u de umweltplakette ook aanvragen.

Terug naar homepage Audi Financial Services
Klantenservice Audi Financial Services
Zoek een Audi dealer

Bezoek Audi.nl